Ludwigia inclinata
Лудвигия инклинатаРастение, латинско име Ludwigia inclinata
Растение, популярно име Лудвигия инклината
Семейство Onagraceae
Местообитание, хабитат Куба
Приблизителен размер 10 - 15 см
Изисквания, светлина силна
Изисквания, температура 22 - 25 °C
Изисквания, обща твърдост
Изисквания, pH
Растеж бърз
Ниво на трудност трудно
Ludwigia inclinata красиво, но претенциозно растение. Необходим е известен опит, преди да започнете да го отглеждате. Подводната форма е изключително красива - дълги тесни листа, оцветени в жълто и червено, къси междувъзлия, допринасящи много за красотата на растението. Оцветяването на листата зависи от светлината. По-старите листа са зелени.
Ludwigia inclinata "Cuba" изисква добро подхранване, силна светлина - около 0,8 вата на литър и задължително подаване на CO2. Без CO2 растението вади едри, груби и зелени листа и почти не расте. Поддържайте нитрати в рамките на 5 - 15 ppm и фосфати около 1-2 ppm.
Ако са осигурени подходящи условия, надводната форма се адаптира сравнително бързо към подводната среда. Тя се различава от подводната форма. Листата са по-широки, каквито са при другите видове Ludwigia и са зелени.
При неподходящи условия растението не расте или расте много бавно, листата избледняват и окапват.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
000 2013-05-28 много ми харесва и е като дидиплиса-красиво...