Nymphaea lotus (zenkeri)
Нимфея лотосРастение, латинско име Nymphaea lotus (zenkeri)
Растение, популярно име Нимфея лотос
Семейство Nymphaeaceae
Местообитание, хабитат Африка, Азия, Австралия
Приблизителен размер 20 - 140 + см
Изисквания, светлина средна - много силна
Изисквания, температура 22 - 30 °C
Изисквания, обща твърдост много мека - твърда
Изисквания, pH 5 - 8
Растеж среден
Ниво на трудност средно
Красив и много разнороден вид с листа от зелено до червено-кафяво и с различни вариации на пурпурни петна. Преди да се формират надводни листа, нимфеята вади много подводни листа. Ако не искате да я отглеждате надводно, подкастряйте най-високите листа и корени. В големи и отворени аквариуми на водната повърхност се образуват красиви и ароматни цветове. Обогатеният грунд насърчава растежа. Подаването на СО2 и торенето във водата също спомагат за доброто развитие. Най-често се предлага червена и зелената разновидност. Солитарно растение. Препоръчва се за големи аквариуми. Размножава се посредством разделение на грудката. Гледайте във всяка нова част да има по няколко развити вече листа. Размножава се също и чрез семена, които се образуват след цъфтежа на растението.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
2011-04-06 много е хубаво растението
blq blq 2011-05-17 аз имам грудка в аквариума си от загинало растение,как мога да го възстановя? по нея няма никакви издънки...наполовина е в грунда
Цветан Игнатов 2011-05-18 Чакаш. Ако тръгне-тръгне. Имал съм случай, да чакам по няколко месеца.
надя 2011-11-06 от къде мога и аз да си взема
Барбарон 2014-04-03 Разкошн растение. Имам го от 1 седмица. Расте перфектно и без ЦО2, а ако му подавате, направо полудява. Който го иска трябва да има предвид, че листата му са доста големи и биха правили сянка на растенията, засадени в близост до него.
2015-04-07 От къде мога да намеря текова растение